coaching voor nieuwe leiders

 

Doorgroeien naar een leidinggevende functie is een mooie stap in je carrière.  Je gaat voor het eerst leidinggeven aan een team en bent gemotiveerd om hier een succes van te maken. Als kersverse leider ben je ambitieus en wil je het liefst direct impact maken binnen de organisatie. Maar omdat veel waar je mee te maken krijgt nieuw voor je is, ben je zoekende naar hoe jij jouw nieuwe rol het beste kunt invullen.

uitdagingen van nieuwe leiders

Het is een grote overgang van teamlid naar leider en als startend leidinggevende sta je voor veel nieuwe uitdagingen. Niet langer ben je onderdeel van het team, maar kijken mensen ineens naar jou als er beslissingen genomen moeten worden. Vooral voor managers die al op jonge leeftijd voor het eerst aan een team leidinggeven zijn de nieuwe verantwoordlijkheden een flinke uitdaging.

Zonder goede begeleiding kan deze mooie stap vooruit ertoe leiden dat een beginnende leidinggevende door gebrek aan kennis en ervaring al snel in deze onvermijdelijke en veel voorkomende valkuilen belandt:

 

Ontwikkelen van leiderschap

Leiderschap is een vak en gelukkig een vak dat je kunt leren. Voor iedereen die doorgroeit naar een leidinggevende positie is leren omgaan met alle nieuwe verantwoordelijkheden een uitdaging. Maar ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een manier van leidinggeven vindt die past bij jou als persoon.

Dat lukt niet van de ene op de andere dag. Om als startende manager te kunnen groeien in je functie is aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende ontzettend belangrijk. Door meer inzicht en zelfkennis groei je als persoon én als leider en sta je met meer zelfvertrouwen in je nieuwe rol.

Coaching voor nieuwe leiders

Met leiderschapscoaching bouw je aan een stevige basis bij de start van jouw leiderschap. Zo ontwikkel je jezelf tot een zelfverzekerde leidinggevende die effectief leiding geeft aan een team. Samen met je coach ga je aan de slag en leer je managementvaardigheden vanuit de theorie toe te passen in de praktijk. In een coachingstraject komen veel verschillende aspecten van leidinggeven aan bod.

Je ontdekt hoe je optimaal je sterke kanten en kwaliteiten kunt inzetten. Maar ook leer je je persoonlijke valkuilen herkennen en voorkomen. Zo ga je optimaal gebruik maken van je talenten en kun je de leiderschapsstijl bepalen die bij jou past.

Het Effect van coaching bij de start van jouw leiderschap 

Door leiderschapscoaching bereik je als startend leidinggevende meer met minder energie. Door het vergroten van inzicht in jezelf en de mensen om je heen, behaal je makkelijker jouw doelen.

De duurzame effecten van leiderschapscoaching voor nieuwe leiders:

 

  • Meer zelfinzicht
  • Leidinggeven met zelfvertrouwen
  • Meer inzicht in teamdynamiek
  • Gemakkelijker keuzes maken
  • Voorkomen persoonlijke valkuilen
  • Meer grip en minder stress

Vrijblijvend kennismaken

In een kennismakinggesprek met één van onze leiderschapscoaches kom je er achter welke resultaten jij als beginnend leider bereikt door te kiezen voor leiderschapscoaching en bespreken we welke aanpak het best aansluit bij jouw vraag.