Slimme leiders zijn er al genoeg

Slimme leiders zijn er al genoeg Emmy de Vrieze

Waarom Emotioneel Intelligent Leiderschap?

In onze maatschappij is er enorm veel bewondering voor slimme leiders met ervaring, titels en expertise die op basis van analyses fantastische plannen maken. Toch kunnen we tegelijkertijd ook niet weg kijken van de onophoudelijke stroom aan berichten in de media over het ongewenste gedrag wat leiders vertonen. 

Het één lijkt met het ander samen te hangen en daarom is het tijd voor een nieuwe blik op leiderschap. Er is behoefte aan leiders die niet alleen met hun visie en strategie de toekomst voorspellen, maar deze ook vormgeven vanuit empathie en integriteit. We hebben namelijk al te veel slimme leiders gezien die schitteren door hun resultaten maar een schaduw werpen op mensen in hun organisatie. 

Wat kun je verwachten?

  • Inzichten en inspiratie om je leiderschapsontwikkeling een boost te geven.
  • Praktische oefeningen die je kunt toepassen in jouw dagelijkse werk.
  • Handvaten om niet alleen jouw organisatie te verbeteren, maar ook om een positieve impact op de wereld daar omheen.
Managementboek slimme leiders zijn er al genoeg

Leiderschap: Ontspannen Presteren

Leiders werken hard. Ambitie, plichtsbesef en resultaatgerichtheid leiden tot veel verantwoordelijkheden. Dat weegt soms zwaar. Wanneer jij als leider op een ontspannen manier wilt presteren, is het de kunst om je energie slim in te zetten. 

Dit boek presenteert tien Bouwstenen voor Leiderschap. Het doel van de Bouwstenen is het ondersteunen van leiders bij ontspannen presteren. Met de Bouwstenen aan de slag gaan, betekent niet dat je moet ploeteren om beter te worden. Nee, het betekent het tegenovergestelde. Wanneer jouw kennis met betrekking tot leiderschap expliciet is, ben je in staat om er naar te handelen. Het juiste te doen, weg te blijven van valkuilen en je te ontwikkelen. Ontspannen presteren.