Goed leiderschap

Home » Inspiratie » Goed leiderschap

Betekenis leiderschap

Leiderschap is de vaardigheid om mensen te bewegen om een ​​doel te bereiken. Daarbij heb je het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en richting te geven. Leiderschap kan zowel formeel (het is je functie als leidinggevende) als informeel (je toont leiderschap zonder dat het bij je functie hoort) zijn.

Wat is goed leiderschap? 

Goed leiderschap is impact maken op zo’n manier dat anderen jou met plezier willen volgen. Zodanig dat je samen meer kunt bereiken dan wanneer iedereen het afzonderlijk gedaan zou hebben. Een goede leider zorgt dus voor synergie: 1+1=3.

Synergie kan alleen ontstaan wanneer het getoonde leiderschap het voor mensen mogelijk maakt om zich te ontwikkelen. Goede leiders bieden daarom kaders, veiligheid en ondersteuning aan hun teams en organisatie om te kunnen groeien.

kenmerken van goed leiderschap

   

   • geïnspireerd door persoonlijke waarden

  Waarom is goed leiderschap belangrijk? 

  Om als organisatie actueel te zijn en prestaties te leveren, is het belangrijk dat de mensen in een organisatie zich continu ontwikkelen. Goed leiderschap zorgt daarvoor. Dit leidt tot gemotiveerde medewerkers, een positieve groepsdynamiek en de gewenste teamontwikkeling.

  De juiste impact maken

  Als leider wil je een positieve impact hebben op je organisatie, jullie doelen en de mensen om je heen. Om maximaal impact te maken is het belangrijk om op een authentieke manier je sterke kanten zo veel mogelijk in te zetten. Dat betekent die dingen doen die je goed kunt en écht bij je passen. Daarom is het voor goed leiderschap nodig dat jij als leider ook goed kunt reflecteren op jezelf. Alleen dan kun je bewust kiezen voor het inzetten van jouw sterktes.

  Een goede leider laat zich inspireren 

  • Om alle leiders van Nederland en België te inspireren en te ondersteunen hebben wij een hele hoop inspirerende artikelen en quotes over leiderschap voor jou beschikbaar.
  • Daarnaast verzorgen wij gratis webinars, is er het boek, een YouTube-kanaal en zijn er podcasts beschikbaar over ons favoriete onderwerp: goed leiderschap.
  • Ook kun je er voor kiezen om je in een persoonlijk coachingstraject te laten inspireren door een van onze ervaren leiderschapscoaches

  Je bent misschien ook geïnteresseerd in…