Work-life balance

Home » Informatie » Work-life balance

Wanneer heb je een goede work-life balance? 

Op het moment dat je het gevoel hebt dat je precies de juiste hoeveelheid energie aan je werk en aan je privéleven kunt besteden, dan heb je de ideale work-life balance. Natuurlijk is deze balans aan schommelingen onderhevig. Soms heeft je werk meer aandacht nodig en soms je thuisfront. Dat is helemaal niet erg, zolang de balans maar niet volledig doorslaat. Oftewel, je moet voorkomen dat je werk of je privéleven er onder te lijden heeft.

Leiderschapscoaching.nl | Emmy de Vrieze | organisatieontwikkeling

De work-life-balance van leiders 

Bij veel leiders zie je een work-life balance die doorslaat waarbij te veel energie wordt besteed aan hun werk. Ze hebben zakelijk veel verantwoordelijkheden die ze moeilijk kunnen loslaten en daarnaast willen ze hun werk ook graag goed doen. Daarbij doen ook nog veel mensen een beroep op hen en nee-zeggen is niet altijd even makkelijk.

Wanneer is je werk en privéleven uit balans? 

Je werk en privéleven is uit balans als je niet meer tot rust komt en je daardoor niet meer kunt opladen. Daarnaast is het ook een teken van disbalans als je het gevoel heb dat je te weinig inspiratie en energie uit je werk haalt. In zo’n situatie heb je te weinig mogelijkheden om de energie die je werk en leven nou eenmaal kosten weer op een goede manier aan te vullen. Dit kan op de korte termijn stress opleveren en op de langere termijn zelfs tot een burn-out leiden.

Hoe krijg je een goede work-life-balance? 

Om de balans in je werk en leven weer te herstellen is het nodig dat je tijd en aandacht besteedt aan dingen die je energie opleveren. Op die manier kun je je batterij weer opladen. Daarvoor is het natuurlijk wel nodig om goed op jezelf te reflecteren en bewust te kiezen voor wat bij jou past.

als je werk je leven te veel beheerst 

Onze leiderschapscoaches helpen jou bij het krijgen van inzicht in je patronen. Wat zorgt ervoor dat je werk en leven uit balans raken? En wat maakt dat je daar last van hebt? Daarnaast leer je door coaching jezelf beter kennen en daardoor kun je bewuster kiezen voor een aanpak die écht voor jou werkt.

Bespreek vrijblijvend wat jouw balans verstoort 

In een persoonlijk kennismakingsgesprek kun jij vrijblijvend bespreken wat er bij jou zorgt voor een mindere balans in je werk en leven. Maak een afspraak met één van onze coaches en krijg meteen al in het eerste gesprek handvatten mee om de stap naar verbetering van jouw work-life balance te zetten.