Voor wie is Leiderschapscoaching interessant?

 

Leiderschapscoaching.nl | executive coach Zaltbommel

Leiderschapscoaching is geschikt voor leiders die door persoonlijke ontwikkeling hun leiderschap verder willen versterken en met zo min mogelijk stress hun doelen willen bereiken. Door de hoge werkdruk lukt het als leider niet altijd even goed om ontspannen en met plezier te werken. Een leiderschapscoach focust op wat toegevoegde waarde heeft en versterkt het persoonlijk leiderschap door meer zelfinzicht en reflectie.

voor elk niveau

In iedere fase van een loopbaan is leiderschapscoaching een waardevolle aanvulling. Voor startende leiders ligt tijdens coaching de nadruk op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Terwijl leiderschapscoaching zich bij meer ervaren leiders en executives vaak richt op de strategische kant van leiderschap.

Daarnaast hebben de vraagstukken die aan bod komen bij coaching te maken met persoonlijke uitdagingen en ontwikkelvragen.

Voorbeeld hulpvragen leiderschapscoaching

Veel leiders lopen in hun carrière ergens tegenaan dat ze willen veranderen. Wanneer het niet lukt om de situatie alleen te veranderen en de hulp van vrienden of collega’s is ook ontoereikend, dan is het verstandig om je te laten begeleiden door een leiderschapscoach. Iedereen heeft andere overwegingen om naar een coach te gaan. Maar er is altijd de wens om iets te veranderen.

executive coach | Zaltbommel | leiderschapscoaching | coach leiderschap

Veel voorkomende hulpvragen

  • Omgaan met perfectionisme
  • Verminderen van stress
  • Herstellen van burn out
  • Moeite met loslaten
  • Goede work-life balance

Voor wie is het geen goede oplossing? 

Leiderschapscoaching heeft altijd als doel om door zelfinzicht en reflectie toe te werken naar duurzame persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat niet van de ene op de andere dag en er is dus geen korte termijn oplossing. Juist door in de praktijk stapsgewijs te experimenten met nieuwe kennis en inzichten wordt nieuw gedrag eigen gemaakt.

Met alleen kennisoverdracht ben je er niet. Alleen door met een coach in een persoonlijk coachingstraject verder te verdiepen, versterkt het leiderschap ook op lange termijn.

Persoonlijke vraagstukken, maatwerktrajecten 

Ieder mens is uniek en daarom ook iedere leider. Bij leiderschapscoaching spelen we daar uiteraard op in. Een persoonlijk coachingstraject is daarom altijd maatwerk en verschilt van persoon tot persoon. Door in te spelen op persoonlijke behoeften is het mogelijk om in het traject te versnellen of vertragen waar nodig.

Onze coaches zijn gespecialiseerd in verschillende vraagstukken op het gebied van leiderschapscoaching o.a.;

Voor het maximale effect zoeken we in het maatwerktraject altijd naar de perfecte match tussen jouw specifieke coachingsvraag en de specialisatie van onze leiderschapscoach. 

Onderzoek of leiderschapscoaching bij jou past

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze leiderschapscoaches ontdek je direct welke resultaten jij bereikt door te kiezen voor leiderschapscoaching. Tijdens het gesprek staan we uitgebreid stil bij wat jouw wensen zijn voor een coachingstraject en bespreken we welke aanpak het best aansluit bij jouw specifieke vraag. Na afloop van het kennismakingsgesprek ontvang je een persoonlijk voorstel voor een maatwerk coachingstraject.