leidinggevende Vaardigheden

Home » Inspiratie » leidinggevende Vaardigheden

Wat zijn leidinggevende vaardigheden? 

Er wordt van leidinggevenden een hoop verwacht. Je moet als leider veel kunnen om je functie goed uit te kunnen voeren. Je hebt vaardigheden nodig die je staat stellen om goed met een team te werken. Daarnaast moet je op een goede manier leiderschap laten zien.

Leidinggevende vaardigheden vormen jouw gereedschap. Als jij je vaardigheden goed hebt ontwikkeld, ben je in staat om je op zo’n manier te gedragen dat je anderen succesvol kunt motiveren en sturen. Vaardigheden zijn dingen die je kunt aanleren. Het gaat dus niet om je persoonlijkheid, maar om het gedrag dat je laat zien.

6 belangrijkste leidinggevende vaardigheden

Leiderschapsvaardigheden | vaardigheden van leiders

Hoe ontwikkelbaar zijn vaardigheden? 

Veel leidinggevende vaardigheden kun je met enige aandacht en moeite goed aanleren. Als je weet wat je moet doen en waar je op moet letten, kun je oefenen met nieuw gedrag en het op die manier eigen maken. Je kunt hiervoor trainingen volgen, maar wij hebben ook inspirerende artikelen, webinars en een YouTube-kanaal beschikbaar die je helpen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Coaching en leren

In een coachingstraject leer niet zo zeer leidinggevende vaardigheden aan, maar je bespreekt wel met je leiderschapscoach waar je tegenaan loopt in jouw rol. Door het vergroten van je zelfinzicht op dit vlak, leer je om je eigen gedrag beter te evalueren en daarmee versterk je ook je leidinggevende vaardigheden.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in…