Grip

Home » Informatie » Grip

Wat wordt er bedoeld met grip hebben?

Wanneer je een gevoel van controle over jouw werk en leven ervaart en dit combineert met het bewust maken van keuzes, dan heb je grip op jouw leiderschap. Als je grip hebt, heb je vertrouwen in je eigen kunnen en de invloed die je kunt uitoefenen.

Waarom is grip fijn ?

Als je het gevoel hebt dat zaken je overkomen, laat je je te veel leiden door je omstandigheden. Dit zorgt voor weinig controle over jezelf en je omstandigheden. Dit gebrek aan invloed zorgt ervoor dat je energie verspilt en het kan stress opleveren.

Als jij grip hebt, weet je hoe je in specifieke situaties wilt handelen, vanuit welke waarden jij je werk doet en hoe jij je tijd wilt besteden. Hierdoor heb je ruimte voor zelfreflectie en kies je voor wat er voor jou in jouw context het beste is. Zo zorgt grip op je leiderschap voor rust, overzicht en meer werkplezier.

Wat levert meer grip een leider op?

  • Rust en overzicht
  • Bewust keuzes maken
  • Doen wat écht belangrijk is
  • Handelen vanuit zelfvertrouwen
  • Minder verspilde energie

Waar moet je als leider je grip op hebben?

Als leider heb je een grote span of control. Dat betekent dat je grip moet hebben op de grote lijnen en op de richting waar jij met je team naar toe wilt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je grip hebt op jouw tijdsbesteding en je bewust ervoor kunt kiezen om vooral vanuit jouw eigen talenten te werken.

Als je daarnaast ook nog grip wilt hebben op alle details, dan neig je naar perfectionisme met alle nadelen die daaraan kleven. Sowieso is het belangrijk dat alleen je grip wilt hebben op zaken die binnen jouw cirkel van invloed liggen.

Leiderschapscoaching.nl | Emmy de Vrieze | teamcoaching

Duidelijke keuzes

Het maken van duidelijke en goede keuzes levert grip op. Hiervoor is het wel nodig dat je inzicht hebt in jouw persoonlijke waarden, weet wat jouw talenten zijn en helder hebt wat jij van anderen nodig hebt. Vanuit deze kennis kun je bepalen wat jij wilt bereiken en keuzes maken in lijn hiermee. Door het maken van heldere keuzes voorkom je dat je energie verspilt aan bijzaken of dat je tijd verdoet aan zaken waar je niet goed in bent. Je focust alleen op wat voor jou ertoe doet. En zo ervaar jij controle en minder stress.

Leiderschapscoaching

Wanneer je kiest voor leiderschapscoaching, kies je voor meer zelfinzicht en meer zelfreflectie. Door met een leiderschapscoach aan de slag te gaan, krijg jij alle ingrediënten die nodig zijn om de juiste keuzes maken. Op die manier helpen onze ervaren coaches jou bij het krijgen van meer houvast in jouw werk en leven.

Ontdek hoe jij meer grip krijgt

In een kennismakinggesprek met één van onze leiderschapscoaches ontdek jij hoe je meer grip krijgt met behulp van onze leiderschapscoaching. Je leert ons kennen en krijgt direct een eerste inzicht mee dat meteen voor een beetje meer grip zal zorgen. Beloofd.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in…