coaching voor executive leiders

 

Als leider in de top van je organisatie ben je een beslisser, inspirator en strateeg. Je moet dagelijks veel ballen hoog in de lucht houden. In deze dynamische wereld zijn de opdrachten complex en de uitdagingen groot. Oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen om goed leiderschap met een heldere visie, durf en creativiteit. Net als de wereld om je heen is ook jouw leiderschap constant in verandering. Het is daarom belangrijk om je als leider blijvend te ontwikkelen en op tijd mee te bewegen met veranderde situaties.

vraagstukken van ervaren leiders

Als leider in een organisatie wordt van je verwacht dat je het overzicht houdt op de lange termijn. Daarnaast moet je ad hoc problemen oplossen en steeds kunnen meebewegen met veranderingen. Soms heb je last van je eigen perfectionisme, loop je vast in het politieke spel of kun je zaken moeilijk loslaten.

Ondanks dat je weet dat het goed is om mensen zo te stimuleren dat ze zelf tot oplossingen komen, zorgt de constante hoge werkdruk er vaak voor dat je het toch zelf doet. Dat kost veel energie en het voelt vaak eenzaam. Met plezier en ontspannen werken, lukt dan niet altijd zo goed. 

Leiderschapscoaching.nl | Emmy de Vrieze

Diepgang geven aan leiderschap

Na jarenlang werken in de top van een bedrijf voelen veel leiders de behoefte om meer verdieping te geven aan hun leiderschap. Het gaat dan vaak om vraagstukken en ontwikkelvragen op persoonlijk vlak.

 

 • Hoe krijg ik een goede balans in mijn leven tussen werk en privé?
 • Waarom lukt het niet persoonlijke valkuilen te vermijden?
 • Hoe kan ik mijn ervaring overdragen en anderen inspireren?  
 • Wat kan de organisatie doen om meer te betekenen voor de samenleving?
 • Welke keuze maak ik voor de volgende stap in mijn carrière?

Vergroten van leiderschap door executive coaching 

Executive coaching helpt leiders om in een hectische werkomgeving scherp te blijven en biedt ruimte om te onderzoeken of het ook beter kan. Door met een coach even afstand te nemen van de dagelijkse drukte, is er tijd om even stil te staan bij de huidige situatie.

Je vergroot jouw leiderschap door het ontwikkelen van meer zelfinzicht, bewustwording en reflectie op je eigen handelen. Zo zorg je ervoor dat je als leider je kwaliteiten ten volle benut en ook anderen in staat stelt hetzelfde te doen.

Wat doet een executive coach?

Onze executive coaches kennen de wereld waar leiders in werken. Ze zijn een professioneel sparringpartner omdat zij ook zelf de complexiteit en uitdagingen in de praktijk hebben ervaren. Ze hebben aandacht voor het krachtenveld waarbinnen je als leider functioneert en kunnen je ondersteunen bij het realiseren van persoonlijke en professionele doelen.

In de vertrouwde omgeving met een executive coach is het ook mogelijk om te sparren over onderwerpen die je met anderen binnen je organisatie misschien nog niet kunt of wilt delen. Steeds vaker schakelen leiders een executive coach in die inzicht biedt in kernwaarden en valkuilen, inspiratie geeft door nieuwe invalshoeken en kritische vragen stelt. Door je een spiegel voor te houden, uit te dagen en te confronteren en eerlijke feedback te geven helpt de coach jou bij het ontrafelen van jouw dilemma’s.

  Effecten van executive coaching

  • Meer focus en zingeving in je leiderschap
  • Diepgaand inzicht in het effect van je eigen handelen 
  • Meer invloed en de gewenste impact op stakeholders
  • Sterkere veerkracht en minder stress
  • Meer werkplezier

   Vrijblijvend kennismaken

   Ben je directeur, senior manager of bestuurder en wil je de toegevoegde waarde van executive coaching persoonlijk ervaren? Maak dan een afspraak voor een kennismakinggesprek met een van onze executive coaches en kom je erachter wat jij kan bereiken door te kiezen voor executive coaching.