Loslaten

Home » Informatie » Loslaten

Wat wordt er bedoeld met loslaten? 

Met loslaten bedoelen we de controle uit handen geven en accepteren wat er dan gaat gebeuren. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het in de praktijk vaak niet.

Loslaten als leider 

Als leider geef je leiding aan een team met mensen die over het algemeen prima hun werk doen, maar vaak heb jij van het team de meeste kennis en ervaring. Daardoor hebt je soms de neiging om dingen ‘even snel’ zelf te doen. Maar het kan ook zijn dat je eigenlijk onvoldoende vertrouwen hebt in de mensen om je heen om het aan hun over te laten. Of je hebt last van perfectionisme, dan is loslaten voordat iets 100% correct is, sowieso al erg moeilijk.

Waarom is loslaten moeilijk? 

Het liefst houden we dingen onder controle én binnen onze eigen invloedssfeer. Op die manier kunnen we invloed uitoefenen op zaken die gebeuren en hoeven we niet vanaf een afstandje toe te kijken. Het gevoel van machteloosheid willen we graag voorkomen en daarom is het heel aantrekkelijk om zaken die je los zou moeten laten, toch weer naar je toe te trekken. Dit heeft als risico dat je een veel te grote scope aan verantwoordelijkheden creëert met daarbij een veel te hoge werkdruk. Dit kan leiden tot overbelasting, stress en zelfs een burn-out.

Hoe moet je niet loslaten?

Soms schieten leidinggevenden door in loslaten. Ze gooien dan zaken ‘over de schutting’ en kijken niet meer om naar het team. Hierdoor krijgen teamleden het gevoel dat ze aan hun lot worden overgelaten en dat leidt tot een negatieve groepsdynamiek. Daarnaast heb je ook managers die alleen in beeld komen wanneer er iets fout dreigt te gaan. Dit creëert een gevoel van onduidelijkheid en onveiligheid bij de teamleden en het belemmert daarnaast ook de teamontwikkeling.

Loslaten als vraagstuk in leiderschapscoaching 

Op een goede manier leren loslaten is een onderwerp waarmee leiders regelmatig aan de slag gaan tijdens leiderschapscoaching. Het is namelijk zo dat zij vaak hun leiderschapsrol hebben te danken aan het feit dat ze niet loslieten. Ze hadden alles zo goed onder controle dat ze daarmee zeer goede resultaten boekten, waardoor ze een promotie kregen. Maar met die promotie is hun pakket aan verantwoordelijkheden flink toegenomen. En de manier waarop ze daarvoor werkten, alles onder controle houden, lukt niet meer. De scope is daarvoor veel te groot geworden.

Hoe coaching zorgt voor makkelijker loslaten 

In gesprekken met je leiderschapscoach ontdek je waarom je het moeilijk vindt om zaken los te laten. Je gaat op zoek naar een manier en mate van loslaten die bij jou en je context past. Door bewust keuzes te maken en te experimenteren door de controle stapje voor stapje uit handen te geven, ontwikkel je vertrouwen in jezelf en je omgeving. Zo weet je precies welke hoeveelheid controle er voor jou nodig is om goed te functioneren en je prettig te voelen in je leiderschap.

Ontdek hoe jij beter leert loslaten 

Maak tijdens een eerste gesprek kennis met jouw leiderschapscoach en bespreek de uitdagingen die jij ervaart bij loslaten. Al in het kennismakinggesprek krijg je handvatten om de eerste stapjes in loslaten te kunnen zetten. Bel ons direct of vul hieronder het formulier in.