coaching voor ervaren leiders

 

De wereld om ons heen verandert snel en van jou als ervaren leider wordt verwacht om complexe problemen vanuit nieuwe perspectieven op te lossen. De druk is hoog en als leider voel je vaak een grote last op je schouders drukken. Je bent ambitieus en gedreven en daarom werk je hard. Maar je ervaart ook dat je inzet lang niet altijd wordt beloond met de resultaten die jij wilt.

vraagstukken van ervaren leiders

Als ervaren leider in een organisatie wordt van je verwacht dat je het overzicht houdt op de lange termijn. Daarnaast moet je ad hoc problemen oplossen en steeds kunnen meebewegen met veranderingen. Soms heb je last van je eigen perfectionisme, loop je vast in het politieke spel of kun je zaken moeilijk loslaten.

Ondanks dat je weet dat het goed is om mensen zo te stimuleren dat ze zelf tot oplossingen komen, zorgt de constante hoge werkdruk er vaak voor dat je het toch zelf doet. Dat kost veel energie en het voelt vaak eenzaam. Met plezier en ontspannen werken, lukt dan niet altijd zo goed. 

Leiderschapscoaching.nl | Emmy de Vrieze

Coaching voor ervaren leiders

Soms loop je in je leiderschapsrol ergens tegenaan waar jezelf even niet goed uitkomt. Succesvolle leiders durven dan hulp te vragen, omdat ze accepteren dat ze niet alles kunnen en hoeven weten. Op je tenen lopen werkt niet op lange termijn. Wanneer je als leider met minder stress wilt presteren, is het de kunst om je energie slim in te zetten.

Tijdens leiderschapscoaching focussen we op wat toegevoegde waarde heeft en jouw leiderschap verder versterkt. 

 

 •  Biedt inzicht in je kwaliteiten en talenten
 •  Leert je hoe en wanneer je je sterke kanten kunt inzetten
 •  Geeft inzicht in jouw valkuilen en persoonlijke belemmeringen
 •  Leert hoe je omgaat met weerstand en veranderingen
 •  Geeft handvatten om teamleden te stimuleren in hun ontwikkeling
 •  Helpt je meer focus en overzicht in je werk te krijgen

Het Effect van coaching bij ervaren leiders

Tijdens het coachingstraject maak je nieuw gedrag in kleine stapjes eigen. In de veilige omgeving met je coach krijg je de ruimte om te experimenteren met nieuwe inzichten en te reflecteren op je gedrag. Tussen de coachingsgesprekken door pas je op de werkvloer toe wat je hebt geleerd en ervaar je welk effect dit heeft.

Na afloop van het coachingtraject

 • Heb je voldoende erergie om met plezier je doelen te behalen
 • Weet je hoe jij ontspannen presteert onder druk
 • Zet je jouw talenten in voor leiderschap dat aansluit bij jouw kernwaarden.
 • Heb je meer focus en overzicht in je werk

  Vrijblijvend kennismaken

  Voor succesvolle leiderschapscoaching is een persoonlijke klik belangrijk. Leer ons daarom kennen in een gratis kennismakingsgesprek en ontdek welke resultaten jij als ervaren leider bereikt door te kiezen voor leiderschapscoaching.

  Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.