Cirkel van invloed

Home » Informatie » Cirkel van invloed

Wat is de cirkel van invloed en betrokkenheid? 

De cirkel van invloed en betrokkenheid is een model van Stephen Covey, een bekende auteur en expert op het gebied van leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Het concept helpt mensen om hun aandacht en energie te richten op zaken waar ze daadwerkelijk invloed op kunnen uitoefenen, in plaats van zich te laten meeslepen door zaken waar ze geen invloed op hebben.

In de binnenste cirkel van het model -de cirkel van invloed- bevinden zich de zaken waar jij controle over hebt en waar je invloed op kunt hebben. Dat zijn bijvoorbeeld jouw gedachten, mindset en gedrag. Binnen de cirkel van invloed kun je actief handelen en veranderingen teweegbrengen.

De buitenste cirkel -de cirkel van betrokkenheid- gaat over datgene waar je iets van vindt, maar geen invloed op hebt. Dat is bijvoorbeeld het gedrag van anderen, de omstandigheid van de situatie, het leven in het algemeen. Eigenlijk betreft dit alles om je heen waar je wel iets van vindt, maar waar je niets aan kunt veranderen.  Hoewel je deze zaken niet direct kunt beïnvloeden, kunnen ze nog steeds invloed op je hebben en je gemoedstoestand beïnvloeden.

Waar kun je dit voor gebruiken? 

Het belangrijke onderscheid tussen de cirkel van invloed en betrokkenheid ligt in de focus van je aandacht. Het is zinloos om onze energie te verspillen aan zaken waar je geen controle over hebt. Dus richt je aandacht op de cirkel van invloed en werk aan het vergroten van die invloedssfeer.

Met behulp van de cirkel van invloed kun je bepalen waar jij je aandacht en energie aan wilt geven. Zo kun je je prioriteiten stellen en er voor zorgen dat je minder stress gaat ervaren.

Het concept van de cirkel van invloed en betrokkenheid kan worden toegepast op verschillende aspecten van het leven, zoals werk, relaties, gezondheid en persoonlijke groei. Door bewust te kiezen waar we je je energie op richt, kun je effectiever worden in het bereiken van je doelen en het creëren van positieve verandering in jezelf en je omgeving.

cirkels van invloed en betrokkenheid bij stress

Na verloop van tijd kan het vergroten van onze cirkel van invloed ook leiden tot een uitbreiding van onze cirkel van betrokkenheid, omdat anderen worden beïnvloed door ons positieve gedrag en onze resultaten.

Op het moment dat de cirkel van invloed ten opzichte van de cirkel van betrokkenheid heel klein is, dan gaat er iets mis. Want, de cirkel van betrokkenheid levert nog steeds stress op en prikkels, maar je kunt er niets mee. Dat is heel frustrerend. Er zijn dan twee opties: 

  1. Jouw cirkel van invloed groter maken. Door te focussen op de cirkel van invloed kun je je houding, gedrag en reacties op situaties verbeteren. Proactief zijn in plaats van reactief, en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven. Het vergroten van je cirkel van invloed doe dus je door actief aan de slag te gaan met datgene waar je hoge betrokkenheid bij hebt.

  1. Je kunt ook je cirkel van betrokkenheid kleiner maken, door andere prioriteiten te stellen en zaken los te laten.

Inzichten inzetten voor leiderschap 

Als leider moet je keuzes maken over waar je je tijd, energie en aandacht aan besteed. Je hebt veel verantwoordelijkheden, dus je kunt niet met alles iets doen. Door alleen te kiezen voor zaken die binnen jouw cirkel van invloed liggen, creëer je de juiste impact, kun je beter delegeren en neem je betere besluiten.

Voorbeelden van de Cirkel van invloed en betrokkenheid

voorbeeld 1. Leidinggeven aan een team

Als leider heb je invloed op de productiviteit en het welzijn van je teamleden. Je cirkel van invloed omvat aspecten zoals het formuleren van duidelijke doelen en verwachtingen, het stimuleren van open communicatie en het bevorderen van een positieve werkcultuur. Je kunt je energie richten op het creëren van een motiverende omgeving, het bieden van coaching en ondersteuning aan individuele teamleden, en het nemen van beslissingen die het team ten goede komen. Het heeft weinig zin om je te veel te focussen op de mening en het gedrag van individuele teamleden waar je geen directe controle over hebt.

voorbeeld 2. Strategisch leiderschap

Als leider binnen heb je invloed op de strategie, het beleid en de cultuur van de organisatie. Je cirkel van invloed omvat het definiëren en communiceren van de visie, het bevorderen van een cultuur van samenwerking en innovatie, en het implementeren van effectieve systemen en processen. Je kunt je energie richten op het ontwikkelen van sterke leiderschapsvaardigheden, het bevorderen van een positieve werkethiek en het inspireren van medewerkers om hun volledige potentieel te benutten. Het heeft weinig zin om je te veel te richten op externe factoren zoals macro-economische ontwikkelingen of politieke besluitvorming, waar je geen directe controle over hebt.

De cirkel in leiderschapscoaching 

De cirkel van invloed en betrokkenheid is een eenvoudig model, maar het wordt veel gebruikt in leiderschapscoaching. Het biedt namelijk een goede spiegel bij de keuzes die je maakt. Onze leiderschapscoaches zullen daarom regelmatig het model erbij pakken om in kaart te brengen waar jij je tijd en aandacht aan besteed. Met name voor mensen die last hebben van perfectionisme, te veel stress hebben of last hebben van een burn-out is de cirkel van invloed een handige tool om mee aan de slag te gaan.

Cirkel van betrokkenheid verkleinen 

Ik leerde van mijn coach: je zou ook kunnen denken ‘ik hoef hier niets van te vinden.’ Je mag ook ‘goh’ denken. Dit hielp mijn cirkel van betrokkenheid kleiner te maken en minder last te hebben van prikkels. Dus op het moment dat ik gestrest ben, denk ik nu vaak “goh, ik hoef hier niets van te vinden.” 

– klant Leiderschapscoaching.nl

Ervaar invloed op je keuze voor een coach

Voor succesvolle leiderschapscoaching is een persoonlijke klik belangrijk, gelukkig ligt dit binnen jouw cirkel van invloed! Leer ons kennen in een gratis kennismakingsgesprek en ontdek direct of je een klik ervaart met jouw leiderschapscoach. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in…