Wat is Leiderschapscoaching?

 

De officiële definitie van leiderschapscoaching is het voeren van zinvolle gesprekken met leiders met als doel transformatie te creëren. Met andere woorden, door coaching krijg jij meer inzicht in jezelf en jouw omgeving. Daardoor groei jij als persoon én als leider.

Bij leiderschapscoaching speelt jouw werkcontext een grote rol. Onze leiderschapscoaches hebben veel kennis over invloed, bedrijfspolitiek, stress en het motiveren van anderen. Door deze specialisatie kunnen onze coaches je helpen om nog beter te reflecteren op jouw leiderschap, context en situatie. Vervolgens kun jij vanuit deze inzichten de juiste keuzes maken.

Leiderschapscoaching | leiderschapstrainingen | Emmy de Vrieze Leiderschap & Teams

Waarom gespecialiseerde coaching voor leiders? 

Leiderschap is vaak eenzaam en het omgaan met verschillende belangen kan veel druk met zich meebrengen. Daarom hebben leiders specifieke vraagstukken, die vragen om gekwalificeerde coaches met kennis en ervaring van bedrijfskunde, leidinggeven en dynamiek op MT-niveau.

Leiders hebben een sleutelpositie in organisaties en daardoor heeft hun gedrag veel impact op hun omgeving. Dat betekent automatisch dat wanneer jij je ontwikkelt, de hele organisatie daar iets aan heeft.

Voor wie is leiderschapscoaching nuttig?

Leiderschapscoaching is nuttig voor leiders die worstelen met perfectionisme, een negatief zelfbeeld hebben of hun werk moeilijk kunnen loslaten. Maar ook bij vragen rondom loopbaanontwikkeling, work-life balance en authentiek leiderschap is leiderschapscoaching de oplossing.

Wij bieden leiderschapscoaching voor nieuwe leiders, ervaren leiders en executive leiders. Elk ervaringsniveau kent zijn specifieke uitdagingen en vraagt daarom om een gespecialiseerde aanpak.

Lees meer over voor wie leiderschapscoaching interessant is.

 

leiderschapscoach | executive coach | teamcoach | Zaltbommel

Wat levert

leiderschapscoaching op?

Onze coachingsstijl 

Onze professionele stijl van coachen is oplossingsgericht en gaat uit van het versterken van talenten. Daarbij gebruiken wij wetenschappelijk onderbouwde methodes en garanderen wij je in elk coachingsgesprek een stap in jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn wij nuchter, maar gaan emoties zeker niet uit de weg.

Hoe verloopt een coachingstraject? 

Een coachingstraject bestaat uit 6 tot 8 gesprekken en duurt gemiddeld een half jaar. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoefte is het mogelijk om het traject te versnellen of te vertragen.

In de coachingsgesprekken maken wij gebruik van wetenschappelijk gevalideerde persoonlijkheidsvragenlijsten. Daarnaast zetten we passende managementmodellen in om vanuit verschillende invalshoeken naar jou en jouw werkcontext te kijken.

Leiderschapscoach | coach leiderschap Esther van Atteveld

Hoe ziet een coachingsgesprek eruit?

wat is de rol van de leiderschapscoach? 

Door het stellen van vragen helpt jouw leiderschapscoach je bij het verbreden van jouw blik. Zo krijg jij een nieuw perspectief op jezelf, maar ook op hoe je naar je omgeving kijkt. Doordat onze coaches deskundigen zijn op het gebied van leiderschap zijn zij gelijkwaardige sparringpartners, die mee kunnen denken over jouw dagelijkse praktijk. Lees meer over de rol van de leiderschapscoach.

Maatwerk coachingstraject

Iedere leider is uniek en iedereen heeft een andere aanleiding om met een leiderschapscoach in gesprek te gaan. Daarom leveren onze gespecialiseerde leiderschapscoaches in elk traject maatwerk. Lees meer over onze maatwerk coachingstrajecten.

Vrijblijvend kennismaken 

Voor succesvolle leiderschapscoaching is een persoonlijke klik belangrijk. Leer ons daarom kennen in een gratis kennismakingsgesprek en ontdek direct welke resultaten jij bereikt door te kiezen voor leiderschapscoaching.