Job Demands-Resources Model

Home » Informatie » Job Demands-Resources Model

Wat is het job demands-resources model?

Het job demands-resources model gaat uit van drie ideeën:

  1. Werkstressoren (job demands) zorgen voor stressreacties en slechtere prestaties
  2. Het beschikken over veel energiebronnen (job resources) leidt tot hogere bevlogenheid en betere prestaties.
  3. Persoonlijke hulpbronnen kunnen stressreacties verlagen en je bevlogenheid vergroten.

Door de relatie tussen werkstressoren, energiebronnen en prestaties in beeld te brengen wordt inzichtelijk aan welke knop je kunt draaien om een hogere bevlogenheid en minder stress te krijgen uit je werk.

Waar kun je het job demands-resources model voor gebruiken? 

Wanneer je te veel stress ervaart of last hebt van verminderde prestaties kun je het job demands-resources model goed gebruiken om inzicht te krijgen in de oorzaken hiervan.

Werkstressoren zijn zaken in je werk en leven die je meer energie kosten dan dat ze je opleveren. In het plaatje van het model staan alle drie de werkstressoren: werkdruk, werk-privébalans en rolconflict. Maar je kunt hiernaast ook denken aan zaken als een negatieve groepsdynamiek, onbegrip voor gemaakte keuzes, perfectionisme of een te laag salaris.

Energiebronnen

In het plaatje staat ook de drie energiebronnen (steun, feedback en autonomie) ingevuld, maar ook hier zijn er nog veel meer van te bedenken. Voorbeelden hiervan zijn: werksfeer, ontwikkelmogelijkheden, werken in lijn met je persoonlijke waarden of de bevlogenheid van collega’s.

Voor iedereen zijn de werkstressoren en hulpbronnen anders en de ene persoon kan ook meer stressoren of energiebronnen hebben dan de andere. Om dit model goed te gebruiken, moet je het dus aanpassen aan jouw persoonlijke situatie.

Wat levert Dit model op? 

Door het job demands-resources model persoonlijk te maken, kun je jouw persoonlijke bronnen voor stress en energie in kaart brengen. Op deze manier krijg je een overzicht van de mogelijke knoppen waaraan jij kunt draaien wanneer je meer bevlogenheid wilt ervaren en beter wilt presteren. Oftewel, je krijgt heel concreet inzicht in welke zaken in je werk en leven je meer ruimte wilt geven en wat je minder of niet meer wilt. Ook geeft dit je model je een handvat voor gesprekken met teamleden over hoe zijn hun werk ervaren.

job demands-resources model in een coachingstraject

Door te werken met job demands-resources model helpt jouw leiderschapscoach je bij het meer inzicht krijgen in de oorzaken van stress. Je leert je waar jij je prioriteiten aan wilt geven. Door deze inzichten te koppelen aan jouw persoonlijke waarden, behoeften en persoonlijkheidsprofiel ontdek je hoe jij de juiste keuzes maakt. Zo kun jij in jouw unieke situatie je stress te verminderen en je prestaties te verbeteren.

Bespreek in een kennismakingsgesprek jouw werkstressoren

In een kennismakingsgesprek kun je vrijblijvend jouw werkstressoren bespreken met een ervaren leiderschapscoach. Tijdens dat gesprek bespreek je wat je zou willen veranderen en wat je wilt bereiken met leiderschapscoaching.