EMOTIONELE INTELLIGENTIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emotionele intelligentie, ook bekend als EQ, is de laatste jaren steeds belangrijker geworden in ons werkzame leven en speelt dus ook een steeds grotere rol in jouw leiderschap. EQ draait om het vermogen om zowel je eigen emoties als die van anderen te herkennen, te begrijpen en effectief te gebruiken. Als je dit goed ontwikkelt hebt, draagt dat bij aan betere relaties, verhoogde prestaties en je totale geluk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiderschapscoach | coach leiderschap Esther van Atteveld

WAT IS EMOTIONELE INTELLIGENTIE?

Emotionele intelligentie wordt vaak verdeeld in vier hoofdcomponenten: zelfbewustzijn, zelfbeheersing, sociaal bewustzijn en relatiebeheer. Samen vormen ze het totaal van het begrijpen en beheersen van onze emotionele reacties, evenals het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties met anderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is emotionele intelligentie belangrijk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studies tonen aan dat mensen met een hoog EQ betere relaties hebben, beter presteren op het werk, beter omgaan met stress en een hoger niveau van mentaal welzijn ervaren. Emotionele intelligentie draagt ook bij aan sterker leiderschap. Het verbetert de communicatie en mensen met een sterke emotionele intelligentie hebben meer empathisch vermogen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe te ontwikkelen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je emotionele intelligentie wilt ontwikkelen is het goed om te weten dat dit een continu proces is. De belangrijkste zaken hierbij zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • vergroten van zelfbewustzijn door regelmatige zelfreflectie
  • bewust oefenen met het perspectief van anderen beter begrijpen
  • oefenen met het beheersen van emotionele reacties door middel van technieken zoals mindfulness en stressmanagement

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emotionele Intelligentie in Leiderschap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een leiderschapsrol is je EQ essentieel. Leiders met een hoge emotionele intelligentie kunnen beter verbinding maken met hun teamleden en constructieve feedback geven. Zo creëren zij een werkomgeving die bevorderlijk is voor de motivatie en betrokkenheid van hun teamleden. Daarom is het verbeteren van EQ een waardevolle investering voor iedere leider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Training Emotioneel Intelligent Leiderschap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je serieus bent over het ontwikkelen van jouw emotionele intelligentie, dan is onze training in Emotioneel Intelligent Leiderschap een uitstekende volgende stap. Deze training is ontworpen om deelnemers te helpen hun EQ te verbeteren. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de unieke eisen en uitdagingen van leiderschap. Maak gebruik van deze kans om jouw leiderschapscapaciteiten te versterken en zet jouw emotionele intelligentie in om een positieve impact te maken op jouw team en organisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het inzicht en de vaardigheden die je uit deze training haalt, ben je beter uitgerust om effectief te navigeren tijdens alle uitdagingen die horen bij leiderschap. Tegelijkertijd bevordert het gezonde en meer productieve relaties met je collega’s. Versterk jouw leiderschapsrol door je emotionele intelligentie te verhogen met onze training in Emotioneel Intelligent Leiderschap.