Edwin Steennis

Home » Over ons » Edwin Steennis

Edwin:

“Als je blijft staan waar je staat, houd je hetzelfde uitzicht”

Er verandert niets aan je situatie als je niet in actie komt. Als coach help ik jou om in beweging te komen. Om samen op zoek te gaan naar de antwoorden op jouw vragen. Antwoorden die leiden naar de verandering die jij voor ogen hebt. 

Veranderen gaat over bewegen én stilstaan. Tijdens leiderschapscoaching nemen we de tijd om erachter te komen wat jou beweegt en wat je tegenhoudt. Om inzicht te krijgen wat je talenten en wat je valkuilen zijn. Door dit zelfinzicht wordt het makkelijker om keuzes maken die goed bij jou als persoon passen. 

Het is zonde dat zo veel gemotiveerde leiders vastlopen in hun rol. Vaak zie ik dat ze verstrikt raken in een organisatie met veel tegenstrijdige belangen. Als het steeds maar niet lukt om hier grip op te krijgen, zorgt dat voor frustratie. De spanning en stress die dat oplevert, ontneemt veel leiders het werkplezier. 

De complexiteit en onzekerheid van een steeds veranderende omgeving vraagt veel van de leiders van nu. Ik weet door mijn ervaring met transformaties in grote organisaties, hoe lastig het is om als leidinggevende om te gaan met alle veranderingen. Het vraagt om leiders die flexibel meebewegen en weten hoe om te gaan met weerstand en tegenslag. Als leiderschapscoach help ik je om als leider zelfverzekerd en met veerkracht te kunnen reageren op al deze uitdagingen.

Ik geloof dat de kracht om te veranderen altijd bij jezelf ligt. Met de nieuwe inzichten uit de coachingsgesprekken, ga je experimenteren in de praktijk. Zo kun je ervaren wat voor jou werkt, leren van je fouten en genieten van de succesmomenten. Stapje voor stapje. Zodat je uiteindelijk steeds beter in staat bent om te kiezen voor dat wat voor jou het meest waardevol is.  

Ik vind het belangrijk om als coach, maar ook als mens te blijven groeien. Juist om anderen beter te kunnen helpen. Daarom blijf ik altijd in beweging. Figuurlijk maar ook letterlijk. Want als je beweegt komt niet alleen je lijf, maar komen ook je hersenen in actie. Daarom kies ik er soms voor om wandelend door de oude binnenstad van Zaltbommel te coachen. Zo zijn we samen in beweging. De groei die jou dat oplevert, heeft ook effect op de mensen om je heen. Want als jij als leider goed in je vel zit en beter presteert, dan heeft dat een positieve invloed op de rest van de organisatie. 

Kwalificaties Edwin Steennis

  • NOBCO gecertificeerd
  • Lean en Agile coaching (Kanban, Lean Green Belt, CSM, PSM, PSPO, SAFe)
  • Ir. Werktuigbouwkunde – Technische Universiteit Eindhoven
  • Gediplomeerd coach – ICM
  • Coaching on the job

Kennismaken met Edwin Steennis

Vraag een kennismakingsgesprek met Edwin Steennis aan door direct te bellen of het formulier hieronder in te vullen.